Seringenstraat, Almelo

Werkzaamheden uitvoering:

Binnen acht werkdagen worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

-CV-ketels vervangen -Elektra nagekeken en aangevuld indien nodig. -Badkamer, toilet, en keuken compleet gerenoveerd. -Aanbrengen mechanische ventilatie in badkamer en toilet -Alle bestaande buitenkozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met isolatieglas. Na-isolatie voor zowel de dak, wanden als begane grondvloer . De buitenbergingen worden waar nodig de asbest daken verwijderd en nieuwe dakbedekking en op alle woningen worden acht stuks zonnepanelen geplaatst waarvan de stroomopbrengst terecht komt bij de huurders.

Meer informatie is ook te vinden op: Verduurzaming Seringenstraat

Ervaringen van de bewoners van de Seringenstraat zijn terug te lezen via deze  link: ervaring van ‘binnenuit’ 

 

Verduurzaming 44 woningen Seringenstraat

Het project bestaat uit 44 geschakelde eengezinswoningen. Ook bij dit project is er in samenwerking met de bewoners is een plan van aanpak gemaakt voor het renoveren van deze woningen.

Er wordt een proefwoning gebruikt die als leidraad zal dienen voor de planning. Hiermee kunnen we bepalen welke partijen op hetzelfde moment in een woning aan het werk kunnen. De globale opzet is als volgt:

Voortraject:

  • Informatieavonden en begeleiding voor bewoners
  • Huisbezoek (warme opname)
  • Lean sessie met opdrachtgever en aannemers
  • Informatiemap